Kárpittisztításnál eltűnik-e a poratka a textilből?

Alapos és hozzáértő munkával igen. A poratka viszont rövid időn belül vissza települ olyan helyekre, ahol az ember gyakran tartózkodik, mivel a bőrünkről lehulló hámsejtjeinkkel táplálkoznak. Aggódni viszont nem kell, a rendszeres takarítással tisztán és atkamentesen lehet tartani kárpitunkat. Tisztíttassa ki kanapéját évente és ezzel segít megőrizni a kárpitja tisztaságát és eltüntetheti az egészségre ártalmas atkákat is.


Mennyi a száradási idő, a kárpitozott bútorok tisztítása esetében?

Kanapéja legkésőbb másnapra teljesen megszárad. Általában 8-12 óra a száradási idő, ez persze függ a kárpitozott bútor szennyezettségétől. Amíg nedves a kárpit kímélni kell! Fontos, ha nedvesen használják, az foltot hagyhat!


Kutya vagy macska pisis lett a szőnyeg. Mit tegyek?

A tisztítás és szagmentesítés nem könnyű feladat, a tiszta víz nem oldja teljesen az állatok okozta kellemetlen foltokat. Ilyen esetben speciális tisztításra van szükség, de ehhez sok idő és szakértelem szükséges. A szag eltüntetése még nem minden az ilyen esetben a kárpit fertőtlenítése is fontos feladat.

Tipp:

Ha valami folt került az ülőgarnitúra kárpitjára, ilyen esetben a legjobb, ha egy megnedvesített ronggyal vagy törölközővel alaposan átdörgöli. Ne legyen túl vizes a törölköző és kevés mosószert tegyen hozzá. A folt eltávolítás akkor a legeredményesebb, ha azonnal kezeljük a tisztítást.

 

Allergia és a kárpittisztítás

Mivel a szabadidőnk nagy részét a kanapén töltjük, rengeteg lehetőséget teremtünk az allergiát okozó atkáknak, hogy bejussanak szervezetünkbe. A poratka és az általa termelt ürülék olyan allergén, ami nem csak a légúti- és asztmatikus betegségben szenvedő embereknek szerez kellemetlen órákat, hanem akár Önnek és családjának is! Előzze meg a kiváltó okot és tisztíttassa ki kanapéja kárpitját évente!