Viszkető, égő csípések reggelente? Ágyi poloska lehet a hálótársa! Információk és a megoldás.

Ágyi poloska jelenlétére utaló jelek, tünetek 

Reggelente – és kifejezetten reggel – ez fontos ismertetőjel (!)- viszkető csípésekkel ébred? A testét véletlenszerűen lepték el a csípések? A poloskacsípés másik ismertetőjele, hogy rettenetesen viszket! Éppen ezért tévesztik össze gyakran a szúnyogcsípésekkel.
Érdemes utánagondolni, hallottuk-e este a szúnyogokra jellemző halk zümmögést? Egyáltalán ebben az évszakban vannak szúnyogok? Ha nincsenek, máris közelebb járunk az igazsághoz.. Bizony, nagy valószínűséggel elszaporodtak a hálóhelyén a poloskák.


Ágyi poloska csípés – Hogyan néz ki?

Lehetnek apró, piros pontok, de az arra érzékenyeknél akár a felpúposodott sárgás gennyes, elfertőződött csípésnyomok is előfordulhatnak. Egyénenként változó, hogy kinek mennyire reagál érzékenyen a szervezete a poloskacsípésre. Éppen ezért olyan nehéz beazonosítani, ezért érdemes a fentebb felsorolt egyéb körülményeket is átgondolni.

Mivel enyhíthető a viszketés, az égő érzés? Mennyi idő alatt tűnik el a csípés nyoma?

A legtöbb olyan készítmény, melyet viszketés ellen fejlesztettek ki, használható az ágyi poloska csípés enyhítésére is. A legnépszerűbb ezek között a Fenistil gél. De vannak forgalomban speciális rovarcsípést enyhítő krémek is, ilyen pl. az Antivakarin krém, vagy a Naturland csípés utáni krém. Érdemes próbálkozni, ha az első nem válik be, ugyanis nem véletlenül van sokféle – kinél melyik válik be.

Mennyi idő alatt múlik el a poloska csípés?

A szúnyogcsípéshez képest, mely 2-3 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska csípés 7-10 napig is viszkethet. A nyugodt, pihentető alvást így nemcsak pszichésen, de fizikailag is ellehetetlenítheti. Különösen igaz ez a gyermekekre!

Veszélyes egészségünkre a poloska csípés? Okozhat fertőzéseket?

Felnőttekre alapvetően nem veszélyes, de a kisgyermekekre sajnos igen, ugyanis az ágyi poloska csípése esetükben csalánkiütést okozhat. Mivel szinte lehetetlen, hogy ne vakarják, ennek következtében a csípések elfertőződhetnek. 
 Szerencsénkre az ágyi poloskák nem több gazdás paraziták, így csípésükkel fertőző betegségeket (tífusz, szifilisz, AIDS, stb.) nem terjesztenek. Mindezek nélkül is éppen elég kellemetlen velük találkozni!


Mi a teendőnk, ha kiderül, hogy poloska van a szobánkban?

Mindenképpen Hívjuk ki a rovarirtó szakembereket, hogy elvégezzék a szakszerű irtást, ugyanis házi praktikákkal nem fogunk tudni megszabadulni tőlük! Az irtás alkalmával megfelelő szaktanácsadást is kapunk, hogy a továbbiakban hogyan előzhetjük meg elszaporodásukat.


Az irtást követően pedig mindenképpen javasolt egy alapos matractisztítás valamint, - ha nagymértékű elszaporodás állt fenn-, egy teljes körű kárpittisztítás és szőnyegtisztítás is. Így nyerheti vissza 100%-ban újra tiszta, egészséges otthonát.Konkrét szolgáltatásra kíváncsi?

Olvasson tovább az alábbi oldalainkon:

Bio kárpittisztítás illusztráció
Bio kárpittisztítás

A kárpittisztítással környezetét nem csak tisztábbá és szebbé tesszük, hanem az alkalmazott vegyszer...

Részletek
Irodai padlószőnyeg tisztítás illusztráció
Irodai padlószőnyeg tisztítás

Apróságnak tűnhet, de a tiszta szőnyegpadló kellemesebb és egészségesebb munkakörnyezetet jelent. Ke...

Részletek
Állat fekhely tisztítása illusztráció
Állat fekhely tisztítása

Nehéz vagy lehetetlen tisztítani, tisztán tartani a jelenlegi kutyafekhelyet, nem fér be a mosógépbe...

Részletek
Ózonos tisztítás illusztráció
Ózonos tisztítás

Ózonos szagsemlegesítés, -fertőtlenítés: Maximális higiénia az ózon segítségével!

Részletek
city view

Kérjen ingyenes ajánlatot kárpittisztításra!

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérjen tanácsot vagy információt kanapéjának tisztítása érdekében. Gyors határidővel, akár sürgősen vállaljuk bútorainak professzionális ápolását, kárpittisztítást Budapesten.