Ózonos tisztítás

Miért lehet szükség ózonos fertőtlenítésre? 

Az ózonkezelés ma már széles körben elterjedt fertőtlenítő- és szagtalanító eljárás. A hagyományos vizes kárpittisztítás után előfordul, hogy nem tűnik el teljesen a dohány-, vizelet-, stb. szag. Ilyenkor nagyon hasznos tud lenni az ózonos kezelés. Mivel az ózon gáz halmazállapotú, a legapróbb résekbe, a legszűkebb terekbe is eljut, nemcsak a bútort, hanem az egész helyiség levegőjét fertőtleníti. Egy-egy ilyen kezelés alkalmával egyéb tárgyakat is elhelyezhetünk a szobában, amiket fertőtleníteni, szagtalanítani kell, például matrac, cipő, ruha - két vagy több legyet egy csapásra! 😊 Önálló szolgáltatásként is bátran ajánljuk, ha csak fertőtlenítésre vagy szagsemlegesítésre, klímatisztításra van szükség otthon, az irodában, vagy gépjárművekben! Az ózon hatékonyan tünteti el a cigaretta-, doh-, étel-, vegyszer- és egyéb szagokat, sokkal erősebb fertőtlenítő hatású, mint a klór! Penészes helyiségekben szintén hasznos a kezelés, ugyanis az ózon a penészgombákat is elpusztítja. Ezenkívül alkalmazható orvosi rendelőkben, edzőtermekben, éttermi konyhákban, öltözőkben illetve minden olyan helyiségben, ahol fontos a tiszta, kórokozómentes levegő. 
Az ózonos fertőtlenítéshez nem szükséges semmilyen vegyszer, így a folyamat száz százalékosan környezetbarát!
A kezelés időtartama a helyiség méretétől függ, 15 perctől 3 óráig, ehhez még hozzá kell adni fél óra várakozási időt, míg az ózonmolekulák lebomlanak, ezután lehet belépni a helyiségbe. Készülékünkkel maximum 240m2-es helyiséget tudunk kezelni.

Mire kell figyelni az ózonos kezelés esetén?

A legfontosabb, hogy semmilyen élőlény ne tartózkodjon a szobában a kezelés alatt, sem növény, sem kisállat! Az elsődleges szagforrást érdemes megszüntetni, utána jöhet a szagsemlegesítés. Mivel három oxigénatomból álló ózon igen reakcióképes, erősen oxidatív hatású, az oxidációra hajlamos tárgyakat (pl. latexgumi, csupasz acél, olajfestmény, bőr, nylon, stb.) is el kell távolítani! A helyiséget lehetőleg légmentesen le kell zárni. A kezelés után fél óráig senki nem léphet be a helyiségbe, addigra lebomlik az ózon, de ezután is ajánlott a szellőztetés. Előfordulhat, hogy a kezelést többször meg kell ismételni a tökéletes végeredmény érdekében!

Nem pont ezt keresi?

Vagy másra is szüksége van? Válasszon egyéb szolgáltatásaink közül:

Matractisztítás illusztráció
Matractisztítás

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a tiszta fekhely fontosságát! Ez ügyben is szívesen segítünk!

Részletek
Állat fekhely tisztítása illusztráció
Állat fekhely tisztítása

Nehéz vagy lehetetlen tisztítani, tisztán tartani a jelenlegi kutyafekhelyet, nem fér be a mosógépbe...

Részletek
Normál kárpittisztítás illusztráció
Normál kárpittisztítás

Gyors és szakszerű kanapé és kárpittisztítás. Szolgáltatásunk a hétköznapokat igyekszik egészségeseb...

Részletek
Gyerekülés tisztítása illusztráció
Gyerekülés tisztítása

Biztos előfordul már Önnel, hogy gyermeke a kocsiban evett vagy ivott és ez nyomot hagyott a gyerekü...

Részletek
city view

Kérjen ingyenes ajánlatot kárpittisztításra!

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérjen tanácsot vagy információt kanapéjának tisztítása érdekében. Gyors határidővel, akár sürgősen vállaljuk bútorainak professzionális ápolását, kárpittisztítást Budapesten.