Viszkető, égő csípések reggelente? Ágyi poloska lehet a hálótársa! Információk és a megoldás.

Ágyi poloska jelenlétére utaló jelek, tünetek 

Reggelente – és kifejezetten reggel – ez fontos ismertetőjel (!)- viszkető csípésekkel ébred? A testét véletlenszerűen lepték el a csípések? A poloskacsípés másik ismertetőjele, hogy rettenetesen viszket! Éppen ezért tévesztik össze gyakran a szúnyogcsípésekkel.
Érdemes utánagondolni, hallottuk-e este a szúnyogokra jellemző halk zümmögést? Egyáltalán ebben az évszakban vannak szúnyogok? Ha nincsenek, máris közelebb járunk az igazsághoz.. Bizony, nagy valószínűséggel elszaporodtak a hálóhelyén a poloskák.


Ágyi poloska csípés – Hogyan néz ki?

Lehetnek apró, piros pontok, de az arra érzékenyeknél akár a felpúposodott sárgás gennyes, elfertőződött csípésnyomok is előfordulhatnak. Egyénenként változó, hogy kinek mennyire reagál érzékenyen a szervezete a poloskacsípésre. Éppen ezért olyan nehéz beazonosítani, ezért érdemes a fentebb felsorolt egyéb körülményeket is átgondolni.

Mivel enyhíthető a viszketés, az égő érzés? Mennyi idő alatt tűnik el a csípés nyoma?

A legtöbb olyan készítmény, melyet viszketés ellen fejlesztettek ki, használható az ágyi poloska csípés enyhítésére is. A legnépszerűbb ezek között a Fenistil gél. De vannak forgalomban speciális rovarcsípést enyhítő krémek is, ilyen pl. az Antivakarin krém, vagy a Naturland csípés utáni krém. Érdemes próbálkozni, ha az első nem válik be, ugyanis nem véletlenül van sokféle – kinél melyik válik be.

Mennyi idő alatt múlik el a poloska csípés?

A szúnyogcsípéshez képest, mely 2-3 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska csípés 7-10 napig is viszkethet. A nyugodt, pihentető alvást így nemcsak pszichésen, de fizikailag is ellehetetlenítheti. Különösen igaz ez a gyermekekre!

Veszélyes egészségünkre a poloska csípés? Okozhat fertőzéseket?

Felnőttekre alapvetően nem veszélyes, de a kisgyermekekre sajnos igen, ugyanis az ágyi poloska csípése esetükben csalánkiütést okozhat. Mivel szinte lehetetlen, hogy ne vakarják, ennek következtében a csípések elfertőződhetnek. 
 Szerencsénkre az ágyi poloskák nem több gazdás paraziták, így csípésükkel fertőző betegségeket (tífusz, szifilisz, AIDS, stb.) nem terjesztenek. Mindezek nélkül is éppen elég kellemetlen velük találkozni!


Mi a teendőnk, ha kiderül, hogy poloska van a szobánkban?

Mindenképpen Hívjuk ki a rovarirtó szakembereket, hogy elvégezzék a szakszerű irtást, ugyanis házi praktikákkal nem fogunk tudni megszabadulni tőlük! Az irtás alkalmával megfelelő szaktanácsadást is kapunk, hogy a továbbiakban hogyan előzhetjük meg elszaporodásukat.


Az irtást követően pedig mindenképpen javasolt egy alapos matractisztítás valamint, - ha nagymértékű elszaporodás állt fenn-, egy teljes körű kárpittisztítás és szőnyegtisztítás is. Így nyerheti vissza 100%-ban újra tiszta, egészséges otthonát.Konkrét szolgáltatásra kíváncsi?

Olvasson tovább az alábbi oldalainkon:

Szőnyegtisztítás illusztráció
Szőnyegtisztítás

Padlószőnyegek és mosható szőnyegek minőségi tisztítását vállaljuk profi szőnyegtisztítási technológ...

Részletek
Ózonos tisztítás illusztráció
Ózonos tisztítás

Ózonos szagsemlegesítés, -fertőtlenítés: Maximális higiénia az ózon segítségével!

Részletek
Matractisztítás illusztráció
Matractisztítás

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a tiszta fekhely fontosságát! Ez ügyben is szívesen segítünk!

Részletek
Állat fekhely tisztítása illusztráció
Állat fekhely tisztítása

Nehéz vagy lehetetlen tisztítani, tisztán tartani a jelenlegi kutyafekhelyet, nem fér be a mosógépbe...

Részletek
city view

Kérjen ingyenes ajánlatot kárpittisztításra!

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérjen tanácsot vagy információt kanapéjának tisztítása érdekében. Gyors határidővel, akár sürgősen vállaljuk bútorainak professzionális ápolását, kárpittisztítást Budapesten.