Ózonos tisztítás

Miért lehet szükség ózonos fertőtlenítésre? 

Az ózonkezelés ma már széles körben elterjedt fertőtlenítő- és szagtalanító eljárás. A hagyományos vizes kárpittisztítás után előfordul, hogy nem tűnik el teljesen a dohány-, vizelet-, stb. szag. Ilyenkor nagyon hasznos tud lenni az ózonos kezelés. Mivel az ózon gáz halmazállapotú, a legapróbb résekbe, a legszűkebb terekbe is eljut, nemcsak a bútort, hanem az egész helyiség levegőjét fertőtleníti. Egy-egy ilyen kezelés alkalmával egyéb tárgyakat is elhelyezhetünk a szobában, amiket fertőtleníteni, szagtalanítani kell, például matrac, cipő, ruha - két vagy több legyet egy csapásra! 😊 Önálló szolgáltatásként is bátran ajánljuk, ha csak fertőtlenítésre vagy szagsemlegesítésre, klímatisztításra van szükség otthon, az irodában, vagy gépjárművekben! Az ózon hatékonyan tünteti el a cigaretta-, doh-, étel-, vegyszer- és egyéb szagokat, sokkal erősebb fertőtlenítő hatású, mint a klór! Penészes helyiségekben szintén hasznos a kezelés, ugyanis az ózon a penészgombákat is elpusztítja. Ezenkívül alkalmazható orvosi rendelőkben, edzőtermekben, éttermi konyhákban, öltözőkben illetve minden olyan helyiségben, ahol fontos a tiszta, kórokozómentes levegő. 
Az ózonos fertőtlenítéshez nem szükséges semmilyen vegyszer, így a folyamat száz százalékosan környezetbarát!
A kezelés időtartama a helyiség méretétől függ, 15 perctől 3 óráig, ehhez még hozzá kell adni fél óra várakozási időt, míg az ózonmolekulák lebomlanak, ezután lehet belépni a helyiségbe. Készülékünkkel maximum 240m2-es helyiséget tudunk kezelni.

Mire kell figyelni az ózonos kezelés esetén?

A legfontosabb, hogy semmilyen élőlény ne tartózkodjon a szobában a kezelés alatt, sem növény, sem kisállat! Az elsődleges szagforrást érdemes megszüntetni, utána jöhet a szagsemlegesítés. Mivel három oxigénatomból álló ózon igen reakcióképes, erősen oxidatív hatású, az oxidációra hajlamos tárgyakat (pl. latexgumi, csupasz acél, olajfestmény, bőr, nylon, stb.) is el kell távolítani! A helyiséget lehetőleg légmentesen le kell zárni. A kezelés után fél óráig senki nem léphet be a helyiségbe, addigra lebomlik az ózon, de ezután is ajánlott a szellőztetés. Előfordulhat, hogy a kezelést többször meg kell ismételni a tökéletes végeredmény érdekében!

Nem pont ezt keresi?

Vagy másra is szüksége van? Válasszon egyéb szolgáltatásaink közül:

Otthoni padlószőnyeg tisztítás illusztráció
Otthoni padlószőnyeg tisztítás

Nagytakarítás? Ne hagyja ki a padlószőnyeget sem! "Baleset" történt? Segítünk!

Részletek
Irodai padlószőnyeg tisztítás illusztráció
Irodai padlószőnyeg tisztítás

Apróságnak tűnhet, de a tiszta szőnyegpadló kellemesebb és egészségesebb munkakörnyezetet jelent. Ke...

Részletek
Gyerekülés tisztítása illusztráció
Gyerekülés tisztítása

Biztos előfordul már Önnel, hogy gyermeke a kocsiban evett vagy ivott és ez nyomot hagyott a gyerekü...

Részletek
Matractisztítás illusztráció
Matractisztítás

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a tiszta fekhely fontosságát! Ez ügyben is szívesen segítünk!

Részletek
city view

Kérjen ingyenes ajánlatot kárpittisztításra!

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérjen tanácsot vagy információt kanapéjának tisztítása érdekében. Gyors határidővel, akár sürgősen vállaljuk bútorainak professzionális ápolását, kárpittisztítást Budapesten.